SkalmanAl hittar 20 kr

Följande händelse utspelades på Hamngatan, på apoteket där. Jag var klar med träningen och hade ett ärende. Klockan var ungefär sju på kvällen.

Jag kliver in på apoteket. Tar en nummerlapp. Ser mig om efter lediga sittplatser. Det är relatvit tomt. Nästan alla bänkar står lediga. Plötsligt ser jag en 20krs-lapp liggandes på en bänk. Jag sätter mig så nära jag kan, fast på bänken bredvid. Jag är cirka 40 cm ifrån sedeln. Observerar. Sket i att ta den. Ingen var i närheten. Nån sjuk jävel har väl planterat den där?

En snabb konsekvensanalys tillåter mig inte att plocka upp sedeln. Vad kan jag vinna? Jo, 20 kr. Förändras mitt liv med 20 kr till i fickan? -Nej, inte det minsta. Vad kan jag förlora? Jo, hälsan. Jag kan ju få ett jobbigt virus eller nån symbiossökande bacill. Analysen tar knappt en sekund. Resultatet givet.

Ibland kan egenheter höja ens vardag. I det här fallet tyckte min semi-hypokondri att det bara var bäst att iaktta pengen. Det blev ett test. Tog 2 minuter. Sen fick 20-lappen sig en ny ägare... Han var mer normalt funtad.


/SkalmanAl



Jag kunde haft en till sådan här i mitt liv.


Kommentarer
Postat av: El Toro

Bäste SkalmanAl!



Redan nu i det inledande skedet av din karriär som bloggare så måste jag få påpeka att jag inte tycker om tonen i dina inlägg. Det lyser allt för mycket igenom vilket elitistiskt och matriellt perspektiv du har. Du lägger allt för stor vikt vid sådant som är totalt oväsentligt - smink, träning, dolce gabbana jeans och BR i Vasastan. Detta är inget som intresserar varken mig eller 99 % av den normala befolkningen. Att du därtill är man gör saken än mer uppseendeväckande. Jag vill härmed utnämna denna blogg till den stockholmska versionen av till Sex and the city i bloggform och därmed även SkalmalAl till den manliga och metrosexuelle versionen av Carrie.

2010-12-25 @ 10:46:50
Postat av: SkalmanAl

Bäste El Toro,

Du har en viss förmåga att kunna läsa mellan raderna. Imponerande. Att du av min blogg fått fram att jag har en BR i Vasastan är ju helt fantastiskt.



Tack för allt fint smicker.



2010-12-25 @ 13:07:44
URL: http://skalmanal.blogg.se/
Postat av: El Toro

Min gode SkalmanAl!



Jag är rädd att du är totalt förvirrad. Mitt inlägg var ingalunda något försök till smicker, endast en mildare form av reprimand och ett försök att få dig att inse livets verkliga väsentligheter.



Jag kommer självklart följa din blogg med spänning framöver.



I hast,

El Toro

2010-12-25 @ 14:39:17
Postat av: SkalmanAl

Käre El Toro,



Det glädjer mig att ha dig som läsare ;)



Tack

/SkalmanAl

2010-12-27 @ 14:30:21
URL: http://skalmanal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0