Avtalad tid

Finns det någon yrkeskår som tar ens tid för givet mer än vad läkare gör? Hur många gånger måste man inte sitta där i väntrummet och vänta? Den avtalade tiden passerar. Man blir irriterad. Kanske för att man själv försöker respektera andra människor och deras tid. Läkare är ett eget släkte.
 
Har ett knä som inte är bra. Processen är att man först måste till husläkaren för att få en remiss till specialist. Där sitter jag i väntrummet hos specialisten. Jag hade till och med ringt en halvtimme innan för att kolla så att tiden höll. -Javisst, kom kl 13:15. Dum man är så är man där fem minuter innan. Jag vill ju inte vara sen till en avtalad tid.
 
Tiden går. Kl 13:31 går jag till receptionen och frågar hur mycket efter läkaren ligger. -Det har tyvärr blivit en dubbelbokning. Får jag till svar. -Det kommer säkert dröja 15 minuter till. Det är i sådana lägen jag vill köra en "Falling down" och blåsa ut hela mottagningen.
 
Jag tänker. Hur kan man arbeta som läkare i ett antal år, och ändå inte kunna planera in rätt antal patienter? Borde inte vara jättesvårt. Nån borde ta fram en app för det. För en vanlig kalender verkar inte vara bra nog för läkarkåren. Men sen inser jag att de helt enkelt skiter i om patienterna måste vänta en halvtimme. Är ju inte så att jag går någon annan stans.
 
Jag lackar inombords. Säger till receptionskvinnan att jag har ett tight schema och att jag var där på avtalad tid och inte kan vänta längre. Ber om att få en ny tid. Jag får en ny tid. 13:45. Nä, så rolig var hon inte. På måndag gör jag ett nytt försök.
 
Hela den här processen och min protest kostar mig ännu mer tid. Nu måste jag dit igen. Jag får säkert vänta minst en kvart den här gången också. Fast det är värt. Tänk bara om fler kunde protestera som jag. Då måste läkarna bättra sig. Som det är nu accepterar allt för många sån här skit ifrån dem. Jag har dragit mitt strå till stacken. Nu är det din tur.
 
 
 
 
Eftersom jag gick, fick jag ingen diagnos.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0