Importerad brottslighet

Blev finbesök ifrån norge i helgen. En vecka kvar till sthlm marathon och en erkänt duktig partyprisse kommer och kastar om uppladdningen. Istället för träning och vila blev det två intensiva dagar med grovt nedbrytande aktiviteter.

En av de bättre sakerna med sommaren är ljuset. Dagarna blir längre. Det är bra. Nätterna kortare. Och just det med att nätterna blir kortare, är en av de negativa sakerna med sommaren. Pollen är en annan. Tårarna rann när jag sprang förra veckan. Men värst är känslan av att kliva ut ifrån en klubb då solen redan är uppe och fåglarna är klara med sin morgonsång. Att sen göra det två dagara på raken är ångest. Inte så mycket för att man partat för hårt. Mer för att man sover bort dagen efter och dessutom kommer må kasst -Oavsett hur många Resorb man trycker i sig.

Och så var det just den här saken med tjuveri. Importerad brottslighet. Det stör många. Ja, brottslighet rent allmänt kan störa. Fast det blir ganska komiskt ifall en rik norrman kommer till stan och roffar åt sig grejer.

Vi glider in på Stadium, Kungsgatan. Kollar runt. Går till kassan och jag köper två drycker. Knatar ut och går in på nya Rigoletto. Riktigt snyggt där. Toaletterna med skjutdörrar. Inget handtag man måste trycka ner för att passera. Bra!

Utanför på Kungsgatan märker "den kriminella" att han råkat plocka med sig ett par kalsonger ifrån Stadium. Han hittar dem under sin egen arm. I armvecket. -Ojdå, det där var visst inte betalda för. -Räcker det inte med att ni redan har alla pengar på jorden? Måste ni dessutom komma hit och tjuva?

Hygglig som han är går han tillbaka till affären och gör rätt för sig.








En kylig norrman med godset under armen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0