Färgstarkt

Den här historien med sportjournalisten Bosse Hansson som kallar färgade fotbollsspelare för "svartingar" är ju bara för tragikomisk. Märkligare blir det då hans kollegor i det gamla gardet ställer upp till hans försvar. Häpnasväckande efterspel. Gubbarna har knappast rådfrågat pr-experter om hur de ska hantera situationen. Är det bara jag som har mer tolerans för den här typen av yttranden, då när de kommer från äldre människor? Gamla kommer undan med mer. Precis som små barn.  
 
Hela historien fick mig att tänka på hästar och trav. Har inget intresse för trav. Men en sak har satt sig. Såg ett avsnitt av Sportspegeln för kanske 15 år sedan. Då som nu döper hästägare sina travhästar till lattjo namn. Hade nu varit bra ifall jag kunde exemplifiera. Men det kan jag inte.
 
Reportaget handlade om just det här fenomenet lustiga hästnamn, i england. Att det kan ställa till det för kommentatorerna. Ett av exemplena de gav, var att en häst som döpts till "Another horse". Världens bästa travhästnamn i mitt tycke.
 
-Billy the kid is in the lead. -But here comes Another horse on the outside. -He is closing the gap. -Another horse is passing. -And now Another horse is in the lead. -That's a great preformance from Another horse. -Wow, the race is won by Another horse. -Congratulations to Another horse.
 
Kanske borde Bosse Hansson, Tommy Engstrand och resten av herrarna gå ihop och köpa sig en travhäst på äldre dar. "Svartingen" är ett lysande namn det med. Borde dessutom vara ett helt naturligt namn för herrarna om hästen är av mörk kulör.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Another horse kommer upp invändigt. Eller är det Svartingen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: A.E.N.

Som "alla" vet kallades AIK kolsäckarna förr. Språket har verkligen utvecklats.
Finns det ingen stol ledigt på Svenska Akademien åt Bosse ? Kan fansen fortsätta kalla sig BLACK Army efter detta ?

Svar: Hahaha "Black Army".
SkalmanAl

2012-10-11 @ 09:55:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0