Vem vill köa?

Har upptäckt att många, nästan alla gillar att köa när det kommer till en sorts kö. Spelar inget roll i vilket land man befinner sig. Alla ska otåligt ställa sig i kön. Sägs att svenskar är experter, kanske världsbäst på att köa. Vi står snyggt på led. Trängs inte. Kapar man kön så strömmar tusen onda tankar mot en. Nån kanske vågar säga till i stil med "Såg du inte att jag stod före dig?". Fler tänker än säger till.
 
Men så har vi de där köerna som är så oemotståndliga för så många människor. Vart man än befinner sig i världen. Det börjar vid gaten. Folk rusar till boardingkontrollen. Ställer sig i kön och väntar för att få gå på planet. Det enda som händer är att man får vänta i kön och sen vänta i gången till planet. Därefter i kabinen, då det alltid blir stopp. Folk ska in med grejer i hatthyllorna. Det tar tid. Ändå rusar folk till boardingkön. Varför? Det är knappast troligt att planet lyfter utan dem som kommer sist. Har inte hänt mig i alla fall.
 
Planer landar. Samma visa där. Bälteslampan släcks. Klick, klick, klick. En smattersalva av bälten öppnas på rekordresponstid. Salvan löper över planet. Folk studsar upp. Plockar ner sina grejer. Slår aldrig fel. Vad händer sen? Jo, Folk blir stående. Ganska länge faktiskt. Planet måste dockas osv. Där står de supersnabba människorna.
 
Dörrarna öppnas och folk rusar sen till bältesbandet. Ja just det. Blir stopp även där. Bagaget har inte kommit fram. Det dröjer. Så varför envis folk med det här? Har man inte lärt sig att det inte spelar någon roll? Är det inte skönare att undvika köerna in i det längsta?
 
 
 
 
 
Gick näst sist in genom boardningen i Köpenhamn. Hamnar trots det i den förlängda kabinkön.
 
 
 
Landar i Köpenhamn. Givetvis går bagagebandet sönder. Tar över en timme innan gubbarna
får igång bandet. Hälften av folket på Grönlandsflighten är maratonlöpare. Vi är uthålliga.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: A.E.N

Kom med något nytt. Det här fenomenet har du ju känt till i snart 30 år ;-)

Svar: Det är för att du är så världsvan ;)
SkalmanAl

2012-10-26 @ 08:13:52
Postat av: Tjolovski

Finns en anledning till att boarda ett flygplan tidigt - bra plats för sitt handbagage.

Detta gäller dock bara om man:
* Har ett handbagage storlek större
* Planet ser ut att bli fullt

I alla andra fall är man dum i huvudet om man köar vid boarding.

Svar: Jag instämmer. Speciellt med din sista mening.
SkalmanAl

2012-10-27 @ 08:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0