Missing

Det här inlägget går ut till dig Conan.

Undrar vad som hänt dig Conan. Du var flitig i kommentarsfätet förut. Du gjorde det mycket bra. Nu syns du inte till? Kanske blev det ett antiklimax när jag med överlägsen stil krossade dina rekord i löpning och rodd. Är det så att lågan slocknat?

Conan, du behöver inte hålla dig borta längre. Vi glömmer tävlingarna. Blir det bra så?






Missing person.





Avbrott

...och så gick en helg. Ingen tid för att skriva. På mina lediga stunder har jag istället suttit helt hypnotiserad av Derren Brown. Nu har jag säkert lagt 10-15 timmar på att kolla hans program. Måste pausa. Det påverkar mitt mitt liv. Uppdatering kommer inom en väldigt snar framtid.





Utslängd för tredje gången

Idag hände det igen. Jag blev utslängd. Mitt fel egentligen. Det var jag som var sjuk. Det var jag som inte var på jobbet. Och så kom Julia för att städa. Lite småprat. Sen lämnar jag lägenheten. Behövde inte gå långt. Har Espresso H runt hörnet.

De senaste dagarna har jag youtube:at mentalisten/illusionisten Derren Brown. Han är fantastisk på suggestion och mentalism. Psykisk påverkan och konsten att läsa tankar. Helt klart färdigheter jag själv skulle vilja besitta.

Jag tänkte jag skulle mjukstarta min psykiska påverkan, Jedi-kraft, om man så vill. Jag gjorde ett väldigt enkelt experiment när det var min tur att beställa. Det jag ville ha var en Te med skummad mjölk och två små chokladbitar. Jag tänkte också passa på att utnyttja människans välvilja.  För vi vill helst inte säga -Nej. Det är lättare och trevligare att säga -Ja. Mindre konflikt.

Det är min tur.
-Hej, jag skulle vilja ha en Söderdröm (te) med skummad mjölk, tack...och de här två chokladbitarna, om jag får dem gratis. Jag lägger till ett leende och tittar på henne hela tiden.

Tjejen bakom disken tittar på mig och registrerar vad jag säger. -Ja, det går bra. Ska du sitta här eller ta med?

Mitt lilla test gick lysande. Nu var det ingen jättegrej för henne att ge bort två små 4 kronors chokladbitar. Marginell eftergift. Hade så trist efter alla sjukdagar hemma så jag satte mig på ett annat Espresso H på kvällen. Gjorde samma sak. Beställde Te och bad om en chokladbit gratis. Gick lika bra.

Undrar vad nästa experiment blir? Inspirera mig med nåt vettigt.









De var väldigt goda.











Sämsta jobbet

Obs, läs endast vidare om du är över 11 år.

Är inne på dag tre. Fortfarande sjuk. Precis hällt i mig en potent energidryck. Känner mig pigg. Tänkte att jag ska förvalta piggheten med att skriva ner en tanke.

Jag släpade mig till toaletten. Satte mig. Då i mitt tillstånd insåg jag, att alla människor, oavsett hur privilegade de är, måste torka sig i röven. Det är ett riktigt skitjobb som man har hela livet. Varje dag. År ut och år in. Alla gör det. Men man snackar inte så mycket om det. Vi snackar ju om allt annat vardagligt. Märkligt.

Finns det någon som inte torkar sig i röven själv? Skit i småbarn och gamlingar. De får hjälp. Men av oss andra? Hade Saddam Hussain nån som torkade honom i röven? Många som slickade honom i arslet. Men torkade honom?

Folk med enormt mycket pengar i kombination med hävdelsebehov brukar ju spåra när det gäller sätt att uttrycka sig och sin framgång. De har många gånger roliga idéer för sig. De gör, för att de kan. Inte alls ovanligt med ett entourage som lagar mat, städar, ligger, passar upp, underhåller, tränar och så vidare. Kommer inte på några excentriska saker just nu. Men just att torka sig i skitan verkar ingen outsource:a.

Så då är frågan varför? Är det för privat? Folk låter sig "rimmas". Det måste väl vara mer intimt. Beror det på att vi är så bra på att göra det själva? Vi har ju mängder av träningstillfällen. Motoriken är finjusterad för sin egen bak.

Kan det vara så att just momentet med att torka sig i röven, är det enda som vi människor oavsett rikedom och personlig egenhet väljer att göra själva?






Nej, det är inte jag på bilden.







Ett steg tillbaka

Hade på känn att det var en dum idé när jag för två veckor sedan skrev att jag varit frisk sedan januari. Den sviten är nu bruten. Feber och ordentligt med puffyness i ansiktet.

Helgen var så bra. Över två mils löpning i lördags. Jag kände mig stark. När söndagen kom var jag inte lika stark. 12 timmars rak sömn natten till måndagen hjälpte inte.

Kan det vara de uteblivna handskarnas fel?





Det är jobbigt nu...




Ready steady go

Vad är det som driver en egentligen? Stor fråga det. Tar man bort saker som att tjäna pengar, köpa grejer, upplevelser, äta, dricka, vänner, karriär, utseende och wellness, så bottnar det i att ligga steget före. Steget före för att ha bästa möjlighet att fortplanta sig.

Det gäller att skaffa sig en edge. Som tur är finns det så många sätt att hävda sig. För både tjejer och killar. Framgångsrika artister får ligga. Snubbar med mycket pengar likaså. Pengar och framgång attraherar tjejer. Går inte att förneka. Attraktiva kvinnor har ett större och bätter utbud av män att välja mellan. De är därför modeindustrin är så ofantligt stor.

Förenklat kan man säga att män krigar. Vi gör det varje dag. Alla män med potential gör det. Alla på sitt sätt. Krig kommer i olika former. Kan vara att vara mest framgångsrik inom en sport, inom sitt yrke, inom musik, inom litteratur, inom det militära eller så har man världens mäktigaste jobb -President i USA. En kvalificerad gissning säger att sittade president attraherar fler kvinnor än en random välbetald ingenjör.

Lika förenklat kan man säga att kvinnor biologiskt har en starkare drift att vårda det yttre. Men även att ta hand om barn och boendet. Jag begriper inte hur folk ens försöker förneka det? Känns inte så logiskt. Tittar man på ekonomiskt data, så spendarar kvinnor betydligt mycker mer pengar på skönhetsprodukter och mode än vad män gör. -Varför är det så? Intresset för att vårda utsidan kan ju inte vara en slump som flertalet kvinnor delar. Nej nej, det sitter i våra gener. Anledningen är enkel. Det gäller att skaffa sig en edge för att få den bäst lämpade mannen att ligga och fortplanta sig med.

Jag har inga siffror på hur mycket pengar de stora industrierna omsätter globalt. Men gissar att livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin ligger högt. Därefter skönhet/mode, vapen och alkohol/sprit/narkotika. Män driver vapenindustrin. Kvinnorna driver skönhet/mode och tillsammans vill behöver vi enas med alkohol/sprit/narkotika. 

Kanske har trenden med ett välvårdat utseende blivit viktigare för oss män det senaste seklet. Eller kanske har det aldrig varit helt oviktigt? Inte nog med att vi måste kriga oss fram, vi måste dessutom se bra ut medan vi gör det. Konkurransen triggar oss att prestera på fler plan. På samma sätt triggar det kvinnor att prestera i arbetslivet. Det räcker oftast inte med att endast vara attraktiv. Det var länge sedan...I det här landet.









My name is Patrick Bateman. I'm 27 years old. I believe in taking care of myself and a balanced diet and rigorous exercise routine. In the morning if my face is a little puffy I'll put on an ice pack while doing stomach crunches. I can do 1000 now. After I remove the ice pack I use a deep pore cleanser lotion. In the shower I use a water activated gel cleanser, then a honey almond body scrub, and on the face an exfoliating gel scrub. Then I apply an herb-mint facial mask which I leave on for 10 minutes while I prepare the rest of my routine. I always use an after shave lotion with little or no alcohol, because alcohol dries your face out and makes you look older. Then moisturizer, then an anti-aging eye balm followed by a final moisturizing protective lotion.

Patrick Bateman har:
* god ekonomi
* god fysik
* snyggt yttre
* snygga kläder
* dyr lägenhet

Nedsidan är att han uppvisar en del pskyopatiska och morbida drag. I kombination med kokain, alkohol och steroider blir han något obalanserad. Trygghet och balans är egenskaper kvinnor uppskattar för långvarig relation.















Slutbyggt

Träffade Gammel-Stefan i veckan. Ringde in honom för tips om hur jag ska lägga upp löpträningen inför Sthlm marathon. Alltid bra att lyssna på en erfaren marathonlöpare. Fick bra ideér om hur jag bäst ska träna. Viktigt att inte slita ner kroppen för mycket.

Egentligen ska två månaders förberedande löpträning inte räcka för att göra ett bra lopp. Det är alldeles för kort tid. Nu har jag skött mig under försäsongen, så det ska nog gå bra. Allt under fyra timmar får ses som okay.

Hur som helst så måste jag lägga av med styrketräningen. Muskler väger. Kostar mycket energi och syre att släpa runt. Fett är också onödigt. Känner mig dock inte så peppad på att orka gå ner ytterligare i vikt.

Fram till den 2 juni lägger jag, på inrådan, om träningen till funktionell träning (Shape), rodd, löpning (långpass, hastighet, intervall) och tennis. Ingen mer muskelbyggnad. -Vikten framför allt. Bara fem pass i veckan från och med nu. Hur ska jag klara det?











Miljösmart

Jag slogs av en tanke. En kontroversiell tanke. -Kan man som tjock, fullt ut hävda att man är miljösmart? Är det så att en normalviktig person utan medvetet miljötänk, är mer miljösmart än en miljömedveten tjockis?

Såhär är det. Man får inte snacka om tjockisar. Inte så att de hör. Speciellt inte på ett sätt som inte är positivt. Du får säga att en tjockis har pondus eller eventuellt att de har fina former. Du kan ifrågastätta en skinny persons matintag. Ingen bryr sig. Men det är förbjudet att tala om för en tjockis att de måste sluta hetsäta. Inte heller kan du på tunnelbanan vänligt informera tjockisen mittemot om att han borde äta en frukt istället för kexchokladen han trycker i sig. Stämningen blir dålig.

Hur kommer det sig att du anklagande kan säga till en väldigt smal person, att hon borde äta mer? Men det är inte okay att informera en tjockis om att den personen borde halvera sitt matintag. Varför är det så? Är tjockisar känsligare än väldigt smala människor?

Det här med miljöfrågan är intressant. Tror att alla vill arbeta för en mer välmående planet. Det är självklart. Vi behöver trots allt någonstans att bo. Den enda anledningen till att majoriteten har den här viljan, är för att vi är beroende av planeten. Hade vi fått en ny identisk jord vart hundrade år, så kan jag tänka mig att vi skulle utnyttja jorden så mycket vi kunde. Skitit i om havet eller allt annat levande tagit skadande av våra avtryck.

Nu har vi ingen annan planet. Och vi måste börja tänka på framtiden. Som individ kan man inte göra speciellt mycket. Vi kan sätta tryck på våra politiker. Ja visst. Våra politiker kan lagstifta och reglera på ett sådant sätt som är gynsamt för miljön. En otacksam uppgift. Det måste dessutom göras globalt. Svår apparat att driva. Så många olika krafter och komplexa ekonomiska följder som effekt. Ingen verkar heller vilja göra eftergifter som inskränker på nuvarnade levnadsstandard. Inte jag. Säkert inte du heller.

Det jag däremot kan tänka mig, innan tekniken hunnit ifatt, är att förbruka mindre mat. Vi äter ändå för mycket mat här där vi bor.  -Jag skulle vilja se en undersökning som talar om hur mycket extra koldioxid en överviktig människa, med BMI över 30, slösar per år. Nån måste väl ha räknat på det?!? Har det den här frågan kanske redan diskuterats i media? Eller är det för kontroversiellt?

Kan det vara så att en överviktig människa som använder kollektivtrafik till arbetet förbrukar mer koldioxid än en normalviktig person som kör till arbetet varje dag?  Snälla, kan någon upplysa mig.










Miljösmartare än snittet?




RHCP

Det här var ju lite märkligt. Flera år med Spotify. Lika många år utan Red Hot Chili Peppers. Jag gnäller i det tysta. Inget händer. Sen den 8:e april kommenterar jag RHCPs frånvaro ifrån Spotify. Vad händer? -Jo, nu helt plötsligt finns de där.

Hur ska man tolka det här? Är det ett lyckosamt sammanträffande? Eller är det så att maktens män lyssnat på SkalmansAls ord? Mina ord är en kraft är att räkna med..?

Både Tjolovski och Conan figurerar starkt i mina RHCPs minnen. Conan var med -91 när jag köpte första skivan. Det var utomlands. Blood Suger Sex Magik. Jag och Tjolovski var på konsert och såg deras By the way turné 2003. Vi saknade biljetter. Tänkte köpa utanför. Slutade med att vi fick två biljetter gratis av en Roddare. Såja!

Nu återstår det att se ifall jorden blir en bättre plats med RHCP på Spotify.


Vad jag ska önska mig nästa gång?





Breaking the girl är ett mycket bra spår från Blood Suger Sex Magik.














Städning 2.0

Vardagslyx kan vara att slippa städa hemma. Jag slipper oftast. Inte för att jag har en fru. Nä, jag har något ännu bättre. En städerska. Julia. Har skrivit om Julias och min relation tidigare. Den fungerar så bra. Hon kliver ut ur lägenheten rikare. Jag kliver in mer nöjd.

Ett perfekt samspel. Vi är ett team som oftast helt friktionsfritt vet våra roller. Jag plockar undan mina grejer. Ser till att Julia har fria ytor. Jag håller mig borta. Julia sköter resten. Vi ses nästan aldrig. Tror vi båda gillar det så.

Idag när jag kom hem blev jag förvånad. Var det verkligen Julia som varit i min lägenhet? Var det någon annan? Väldigt mycket i lägenheten var annorlunda. Kuddarna i soffan hade placerats på ett olikt sätt. Soffan var flyttad. Pantflaskorna låg i kassor. Tennisbagen hade lyfts upp på hatthyllan. En weekendbag hade också flyttats. Tog ett bra tag innan jag hittade den. Några sladdar låg som aldrig tidigare. Kläder hade vikts och placerats på ett annorlunda sätt. Konstigt.

Jag hittar säkert flera saker som skiljer sig mot tidigare ifall jag tar en runda till. Varför den här dramatiska förändringen? Vill Julia säga mig något? Eller är det här hennes sätt att skoja till det på dagarna? Hur som helst så är det nu återigen rent. Det är bra. Tack.





Såhär skulle Julia kunna se ut. Men det gör hon inte.






Bara händer

Jag har varit ovanligt lite sjuk det senaste halvåret. Otroligt skönt. Haft någon förkylning efter resan i vintras. Eller var det innan? Sen var jag dålig i ett par omgångar i höstas. Mer normalt för mig är att vara sjuk 1-2 gånger i månaden. Så vad har hänt? Tog en influensaspruta i november. Är det den som skyddar? Eller är det kanske flitigt användning av handskar och handsprit?

Varje gång jag tar i ett hantag med handskar får jag en kick. Inte en superrush. Bara en sorts skön känsla av att jag lyckats ta mig genom utan direktkontakt. Jag känner så. Varje gång. Inser att det nog inte är vad alla andra känner.

Tiden för vantar håller på att ta slut. Snart måste jag återigen beröra fler kontaktytor utan skydd. Handspritens roll blir ännu viktigare. När ersätts handtagsdörrarna med automatiska dörrar? Eller när kommer självdesinfekterade handtag?

Det här med rak kommunikation kan vara roligt. Idag blev det väldigt rakt innan ett pass på Sats.

Dagens komplimang.
-Vad du ser trött ut. Har du gråtit?

Jag kan inte påstå att jag fick en energiboost av den kommentaren.







-Nej, jag har inte gråtit. Trött? Tänkt mycket på Jesus lidande under Påskhelgen?






Försäsong

Det här med att skada foten i oktober kanske inte var så dumt trots allt. Jag är i mitt livs form. Tvivlar på att jag varit det ifall foten varit hel. Inget ont som inte har något gott med sig? Rodden kom in i mitt liv. Fem månaders uthållig roddträning på en maskin som inte går att älska. Sedan slutet av januari har jag även lagt på 20-30 min intervall/löpning efter roddpassen.

Med ett mål som Marathon på Grönland är det lätt att hitta motivation. Var ute igår och sprang 31 km. Tog 2.52 h. Måste se ifall jag har en mara i mig. Det verkar så. Märkligt att jag redan på årets tredje löprunda orkar med 31km. Tiden är inte heller kass. Helt okey i mitt tycke.

Nu är det ett halvår kvar. Har god tid på mig att slipa på formen. Hur tränar man för långdistans? Jag har ingen aning. Måste läsa på. Sthlm Marathon är om två månader redan. Gäller att hålla samma goda fokus som under försäsongsträningen.


Klicka här för lopp.




Världen hade varit en bättre plats om Red Hot Chili Peppers fanns med på Spotify.









Renovering med följder

Gymmen jag går mest på har fått ett lyft. Sats Odelnplan, Zenit och Hötorget. Hemmagymmet, Zenit, där jag slipat mest på min Wellness har dock missat en sak.

Nya duschar, bättre utrustning, färre maskiner och kanske det bästa med Sats Zenit, en klätterställning. Att gå armgång är jävligt roligt. Ett klart bevis på att vi är nära besläktade med Babianer och andra apdjur.

Odenplan och Spårvagnshallarna har också missat en sak. På Zenit har de behållt de halvnya vattenkranarna med rörelsesensorer. Det är bra. Odenplan och Spårvangshallarna har nya kranar med dum touch on top knapp för att sätta igång vattnet. Ett steg tillbaka i utvecklingen skulle jag säga.

Så vad är det Zenit misslyckats med? -Jo, de har tagit bort hårfönerna. Inte ett så lyckat drag för mig. Behöver torrt hår för att fixa frisyren. För ett år sedan skrev jag om Babben som använde hårfönen för att föna sin håriga kropp. Armar, rygg, mage, ben. Vad ska han nu göra?

Det är fler som tar det här med kropssvård seriöst. Jag är inte värst. Det finns en handlingskraftig snubbe på Zenit. Han har med sig ett ordentligt kit med hud- och hårvårdsprodukter. Givetvis även en egen hårfön också. Vi har ungefär samma längd på håret. Sist gick jag fram och frågade om jag kunde låna fönen. Det gick bra. Man gillar ju dem som är lik en själv.













Spontant en bra idé

Då var resan bokad. Ett spontant infall tillsammans med en bra dag i spåret och endorfiner fick mig att ta fram kortet. Ett Marathon på Grönland. Måste ju bara vara en upplevelse. Hoppas på en bra sådan. Det kan vara så kallt som -10 till -15 grader under loppet. Inte jättesköna förhållanden.

Länk för Marathon på Grönland.

Jimmy bokade sin resa för ett par veckor sedan. Han skulle åka själv om han inte fick med sig någon. Det fick han inte heller. Ingen polare, ingen arbetskamrat och ingen extremsportare. För tre veckor sedan fick jag frågan. Tackade omedelbart nej. Vem fan springer ett Marathon på Grönland i minusgrader och dessutom betalar dyra pengar för det? 

Sen tänkte jag. -Om han kan, varför ska inte jag kunna? Det är inte så att jag är handikappad. Jag ska inte vara sämre. Det handlar bara om vilja och rätt träning. Jag har visserligen ingen bakgrund som löpare. Ska fan visa att en före detta pingsspelare, bloggare och obstinat fältkock ifrån armén kan prestera i extrema förhållanden. Jo, Kapten sa att jag var obstinat. Kapten var en kvinna. Fast det var inte därför hon var oduglig. Jag ville ligga med kapten. Alla ville.

Hittills har jag bara sprungit 3,3 mil ute i år. Uppdelat på två tillfällen. Måste öka. Har kring ett halvår på mig att träna. Kan säkert förbättra min teknik avsevärt. Två månader till Sthlm Marathon. Saknar biljett. Måste fixas. Snälla, ingen rekordvärme den dagen tack. 15 grader vore fint.

Får se till att träna smart. Fick kännig i foten sist. Vill inte få upp fotskadan igen. För så jädra kul är det inte att sitta på rodden 3 dagar i veckan. Att vara hel är allt i den här branschen.





Jimmy förbereder kohydratladdad mat. Norge.






Ifrån tidigare års lopp.




Kabel av

Mitt fikakonto skjuter i höjden. Tvingas in till Espresso house varje dag. Tur att jag skaffat det där Espresso H-kortet. Ger 10% rabatt. Känns dock inte som den största vinsten. Bättre är att jag kan tömma myntsamlingen varje gång jag tankar på kortet.

Allt började så bra. Bredband/Fiber till fastigheten. Ingen kostnad. Den skulle föreningen ta. Blev äntligen av med mitt  mobila bredband. Långsamt shit. Ännu mer långsamt om man bor i en radioskugga. Jodå, det har tele2 talat om för mig. Dålig täckning i området. Mitt tålamod har testats många gånger.

För ett par veckor sedan ringde jag tele2. Sa upp mitt abonnemang. Fick dem att slopa uppsägningstiden. Grattis till mig. Well played. En vecka efter det, går kabeln som förser min lägenhet med fiber sönder. Kabel av. Inte bra. Visst ingen liten process att byta kabel. Ny måste dras. När det kan vara gjort är det ingen som vet. Årsmöte i föreningen i mitten av april. -Jo, jag har en punkt att ta upp. Det gäller min möjlighet att kommunicera med omvärlden.

Nu har jag varken fiber eller mobilt bredband. Det känns sådär faktiskt. Svårt att ladda ner serier. Svårt att leka med sociala medier. Svårt att jobba hemifrån. Svårt att skriva. Ohållbart. Istället får jag ta mig ner till fiket nästan varje dag. Inser att jag har gjort internet en del av min vardag...







Vilken mess. Hur ska jag kunna vara kreativ bredvid ett sopberg?








RSS 2.0