Rör visst om

Det här med min syn på tiggande Romer och Romernas varumärke väckte tydligen känslor. Jag förstår faktiskt inte varför det är känsligt. De flesta måste väl se problemet? Kan man du inte lyfta frågan för att hitta en lösning? Verkar ju tramsigt att tysta ner en sådan sak bara för att man av ideologiska skäl har en annan linje om hur man ska se på "svaga" i samhället. 
 
Är det inte bättre att råda bot på ett problem, än att låta det fortgå?  Jag satt på trappan till Konserthuset och åt lunch idag. Tänkte att det skulle bli en lugn stund. Ingalunda. Under de 20 minuter jag satt där var det kanske 8 tiggare som kom fram. Vissa hängde kvar förbannat länge dessutom. Mina tips om hur Romer ska bygga om deras varumärke har visst inte nått dem. 
 
Nu har folket som handlar i min Coopaffär fått nog. Det är visst inte bara jag som irriterar mig på det ständiga pantandet och pantkön som uppstår. Coop har infört en limit på hur mycket pengar man kan få i handen för panten. Bra där. Nu väntar jag bara på att Sverige följer Norge som förbjudit tiggeri. 
 
Vi har tydligen en paragraf i Utlänningslagen som förbjuder dagdriveri. Med hjälp av den lagen har polisen avvisat ett 50-tal tiggare. Jag är beredd att lägga en slant för att finansiera en insats. Jag har mynt liggandes.
 
 
 
 
 
 
 
Coop är så duktiga så att texten står på flera språk ovanför pantmaskinen.
 
 
 

RSS 2.0