Avtalad tid

Finns det någon yrkeskår som tar ens tid för givet mer än vad läkare gör? Hur många gånger måste man inte sitta där i väntrummet och vänta? Den avtalade tiden passerar. Man blir irriterad. Kanske för att man själv försöker respektera andra människor och deras tid. Läkare är ett eget släkte.
 
Har ett knä som inte är bra. Processen är att man först måste till husläkaren för att få en remiss till specialist. Där sitter jag i väntrummet hos specialisten. Jag hade till och med ringt en halvtimme innan för att kolla så att tiden höll. -Javisst, kom kl 13:15. Dum man är så är man där fem minuter innan. Jag vill ju inte vara sen till en avtalad tid.
 
Tiden går. Kl 13:31 går jag till receptionen och frågar hur mycket efter läkaren ligger. -Det har tyvärr blivit en dubbelbokning. Får jag till svar. -Det kommer säkert dröja 15 minuter till. Det är i sådana lägen jag vill köra en "Falling down" och blåsa ut hela mottagningen.
 
Jag tänker. Hur kan man arbeta som läkare i ett antal år, och ändå inte kunna planera in rätt antal patienter? Borde inte vara jättesvårt. Nån borde ta fram en app för det. För en vanlig kalender verkar inte vara bra nog för läkarkåren. Men sen inser jag att de helt enkelt skiter i om patienterna måste vänta en halvtimme. Är ju inte så att jag går någon annan stans.
 
Jag lackar inombords. Säger till receptionskvinnan att jag har ett tight schema och att jag var där på avtalad tid och inte kan vänta längre. Ber om att få en ny tid. Jag får en ny tid. 13:45. Nä, så rolig var hon inte. På måndag gör jag ett nytt försök.
 
Hela den här processen och min protest kostar mig ännu mer tid. Nu måste jag dit igen. Jag får säkert vänta minst en kvart den här gången också. Fast det är värt. Tänk bara om fler kunde protestera som jag. Då måste läkarna bättra sig. Som det är nu accepterar allt för många sån här skit ifrån dem. Jag har dragit mitt strå till stacken. Nu är det din tur.
 
 
 
 
Eftersom jag gick, fick jag ingen diagnos.
 
 

Kulturreferenser på Sats

Hänger ju en del i träningslokaler. Är väl oundvikligt att det förr eller senare uppstår enstaka roliga konversationer. Var på Sats Odenplan i helgen. Anläggningen som bäst kan beskrivas som ett Big brother-hus.
 
Går upp till kassan. Tar en energidryck från kylen intill. Killen bakom kassan är troligtvis är ett par år äldra än jag. Jag hälsar och säger: -Ja'tar en sån här, tack. Han svarar: -Jaha, ett stycke...konstpaus. Varvid jag fyller i med; -Värsting. Sedan repeterar jag hela meningen. -Ett stycke värsting.
 
Jag är såklart helt övertygad om att han la in konstpausen för att jag skulle fylla i. Vem säger "Ett stycke" om en dryck eller om egentligen något? Måste vara en kulturreferens till filmen Stockholmsnatt. Han är helt klart i rätt ålder för att ha kollat på filmen. Det märkliga är att jag inte får nån vettig reaktion på min ifyllnad. Var lite som att vi båda satte poäng, men ingen visade någon reaktion över huvud taget.
 
Jaja, här bjuder han in mig i ett spel. Sen följer han inte upp. Jag sätter igång och tränar. Funderar lite mer på händelsen. När jag är klar med passet är jag bara tvungen att kolla med honom ifall det var Paolo Roberto, och Stockholmsnatt han refererade till. Nej, det var det inte, visade det sig.
 
 
 
 
 
För er som inte klarar av dialogen, så dra fram till 0:21. -Ett stycke värsting.
 
*Stockholmsnatt. Antivåldsfilm ifrån 1987. Hade 100% motsatt effekt. Av uppenbara skäl blev Paolo Roberto ingen actionskådis i Hollywood.
 
 
 
 
 

Gästspel i en sekt

Vilken tur jag har. Fick en fråga om jag ville följa med på Oriflame's 45-årsjubileum i Globen igår. En fullspäckad globen med Oriflame's främsta säljare och medarbetare från hela världen. Bolaget säljer skönhetsprodukter och finns i 60 länder. Försäljningen sker genom nätverk med hjälp av 3 miljoner oberoende konsulter. Om man är på toppen i ett sådan nätverk tjänar man riktigt stora pengar.
 
Omöjligt att tacka nej till. Speciellt nu när jag varit inne på religionstemat ett tag. Jag hade på känn att företagskulturen skulle vara sektlik. Inte på ett negativt sätt. Har stor respekt för bolaget. Det måste man ha för ett bolag som lyckats så pass bra. De omsätter trots allt ca 12 miljarder. Svenskt för övrigt.
 
Där sitter jag på läktarne tillsammans med de i mitt sällskap. Grundarna talar. De gör det hyfsat bra. Bättre talare kommer senare under de 5 timmarna. Märks att talen är skriptade och extremt genomtänkta. Retoriken lyfter fram framgångsfaktorn. Hur bra "Vi" är. Teamkänslan. Att så många lyckats tjäna stora pengar i säljleden. Att drömmar uppfylls med hjälp av Oriflame.
 
Jag bestämmer mig för att vara öppen för retoriken och låtsas tillhöra "sekten". Det går inte många minuter innan jag får "Vi-känslan". -Vi är bättre än alla andra. -Vi är speciella. Utvalda nästan. Exakt så som sekter måste jobba. Talarna påpekar att globen är fylld av "The best of the best". Det stärker självkänslan. Man får nästan gåshud. Han har rätt också. De som är i globen är toppsäljarna som merparten fått resorna gratis ifrån världens alla hörn.
 
Jag applåderar och tar emot suggestionerna. Applåderar mer än de flesta andra svenska deltagarna. Jag gör det med ett leende. Allt för att förstärka suggestionen. Jag kämpar emot bullshit-radarn. Den tjuter hela tiden. Men samtidigt njuter jag av upplevelsen. Det är det närmaste jag kommit en sekt. Jag är delaktig. En vinnare i ett stort kollektiv av vinnare.
 
Genom kvällen får man höra success-stories ifrån mängder av säljare ifrån olika delar av världen. Det som är genomgående i historierna är att säljarna är tacksamma för att de "fann" Oriflame. Det blev en vändpunkt i livet. Tack vare Oriflame tjänar de nu mycket pengar och kan genomföra sina personliga drömmar. Nästan alla berättar vad de haft för drömmar och att de nu har köpt det där sommarhuset, smycken de tittat på, kan hjälpa sina släktningar, eller att de kan sända sina barn till de absolut bästa skolorna i världen.
 
Anledningen är given. Ju fler drömmar som rabblas, desto större chans är det att fånga och inspirera resten av "sekten" till att kämpa ännu hårdare. För vem vill inte det bästa för sina barn, eller hjälpa släkten. Ja, speciellt då företaget framförallt verkar i utvecklingsländer där skyddsnäten består av familjen och inte staten.
 
En slogan de har är:
"Make money today and fulfill your dreams tomorrow"
 
Den är riktigt bra.
 
En annan slogan som Demi Moore inte kunde få rätt när hon stod på scen, var:
"Believe it, and you will see it"
 
Lätt att tänka på religion. -Tro på gud och du kommer se honom.
 
Kvällen avslutas med en timmes konsert med Roxette. Innan det har även Loreen dragit sin vinnarlåt. Hela eventet med förberedelser, flyga in alla och boka artister, måste ha gått på närmare 100-miljoner. Garanterat pengar de får igen nästa år.
 
Jag är på inget sett kritisk till deras apparat. Tvärtom. Det är ett fascinerande koncept och hade jag chansen att själv få leda ett liknande företag skulle jag kopiera strategin.
 
Mot slutet dras det upp ett hundratal dollar-miljonärer på scenen. Deras namn rullas på storbildsskärmarna. Det verkar aldrig ta slut. Där vill jag också stå nästa år, tänker resten av globen.
 
 
 
 
 
 Wellness -Ett bolag i min stil.
 
 En sekt-slipsten håller på att dras. -The best of the best.
 
 
 
 
 
 

Uppladdningen fuckas

Det här var ju inte så bra. Knäskadad i Thailand. Hände på tennis-courten. Allt var så bra. Härligt väder. Bra motstånd. 4 game in och höger knä strålar till av smärta vid avstamp. Game over.
 
Lyckades vila bort överansträngningen i mina båda knän jag fick av maran i juni. Och så händer det här. Inte optimalt inför mitt stora mandomsprov på Grönland i oktober. Hoppade över Midnattsloppet igår. Som tur var tog Anna mitt startnummer. Annars hade jag säkert tvingat mig ut dåligt knä. Hon registrerade tiden 48:51 på mitt namn. Plats 3 642 av drygt 30 000 startande. Riktigt bra gjort.
 
Exakt två månader kvar till Grönland. Inte kört långdistansträning sedan början av juni. Nu blir det bara långpass på rodden i två veckor. 40-60 min. Sen hoppas jag att knät funkar för korta löppass nån vecka innan jag kör långpass under 3-4 veckor. Helt kassa förberedelser. Men bättre än ingenting.
 
Vad fan har jag gett mig in på egentligen? Jag har börjat inse hur puckat det är. Ett marathon på Grönland?!? I kanske 10 minusgrader. Med flyt håller sig värmeböljan som orsakat kraftiga issmältningar sig kvar ett par månader. Vore fantastiskt ifall det bara var nollgradigt. Det klarar jag.
 
Varför kan man inte bara få vara hel?
 
 
 
 
 
Vid den röda pricken händer det.
 
 
 
 
 
 

Metrosexualisera mera

Semestern är slut. När man är ledig, ska man ju mer än annars, passa på att unna sig sköna saker. Tid har man. Det är ju semester.  Sagt och gjort. Min kropp fick sitt.
 
Vid hotellet jag bodde på i Colombo, låg ett Spa. Bläddrade igenom deras sortiment. Bestämde mig för att ta den serie av behandlingar som tog längts tid. En genomgång av allt. Först ansikts- och huvudmassage. Därefter helkroppsmassage som sedan toppades av med en helkropps-exfoliering. 3 timmar tog det. Var nere i varv då jag lämnade spat. Vad jag fick betala? 520 kr. Billigt att må bra där.
 
Snurrade runt i en shoppingmall i Bangkok. Passerar en salong. Glider in. Ser bara är kvinnliga kunder. Det kryllar av anställda. De är korta allihopa. Märker att nästan alla kollar åt mitt håll. Anställda samt kunder. Det surras. Är det något fel med att ta en manikyr och pedikyr som snubbe? Jag blir visad till en fotölj. Sen börjar två tjejer pyssla om mina händer å fötter. Jag lutar mig tillbaka och låter mig bli upputsad.
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser enda foten ut nu. Helt sönderbiten av blodtörstande insekter. Det fina pedikyr-arbetet
gör sig inte rättvist längre.
 
 
Det brutala övergreppet på mina fötter skedde troligtvis på den här stranden utanför Colombo.
Vakterna gjorde inte ett skit under övergreppet.
 
 
 
 
 
 
 

Den där boken -Del 4

Jag hänger mig kvar ett tag till i religionens tecken. Det är trots allt ett tacksamt ämne. Men den här gången skiftar jag fokus. Bort ifrån bibeln. Nu är det koranen som gäller. Koranen och Islam är något jag kan ännu mindre om än kristendomen.
 
Det mesta jag lärt mig om Islam är genom Hollywood och svensk media. Egentligen är det märkligt att jag ändå fått ta del av så pass mycket information. Ja, med tanke på att Islam som religion är lika mycket påhittat som all annan religion.
 
Ett par veckor innan jag åkte iväg på semester såg jag ett nyhetsinslag. Tror det var Aktuellt. Ett intressant reportage. Bakgrunden till reportaget var att det nu utbildas en kvinnlig polis som valt att bära slöja. Rikspolisstyrelsen (eller vad det bestämmande organet nu heter) har därför beställt prototyper för huvudbonader som religiösa personer kan bära ifall de skulle börja arbeta som poliser. Du ska som troende sikh eller muslim alltså ha möjlighet att klä dig så som din religion kräver.
 
Jag kollar på reportaget och börjar fundera. Jag får inte ihop det. 
 
1) Den unga muslimska kvinnan som nu utbildar sig till polis, är det i enlighet med koranen? Kvinnan är så pass troende så att hon känner att hon måste bära slöja. Men vad säger koranen om att en kvinna skaffar sig ett arbete som innebär auktoritet över män? Ska inte kvinnan vara mannen underkastad enligt koranen? Och som troende muslimsk kvinna borde polisyrket inte gå hand i hand med sin egen tro?
 
2) Tjejen som fått i uppdrag att ta fram huvudbonader till polisen är även hon muslim. Hon bär slöja. Slöjan täcker enbart hennes hår. Tror knappast att slöjan provocerar speciellt många. Hon är givetvis glad över uppdraget och låter sig stolt intervjuas.
 
Det jag inte får ihop med henne är att hon är extremt hårt sminkad. Tänk öststats-luder ifrån 80-talet. Varför bär man slöja om man ändå sätter på sig mer smink än vilken fjortisbrud som helst? Kan väl knappast vara i enlighet med koranen? Jag begriper inte. Vad är vitsen med att bära slöja om man ändå vill attrahera/se fin ut för dem som kollar på en? Vart finns logiken?
 
Jag är kluven till om huruvida jag tycker det är okay att bära religiösa plagg på offentliga arbetsplatser där man kommer i kontakt med andra människor. Tänker framför allt på inom sjukvård och skola. Jag vill inte att min läkare bär heltäckande slöja eller burka. Speciellt inte som han är en man. Dessutom från Persien.
 
Själva anledningen till att folk ens bär religiösa plagg uråldrig. En kvarleva ifrån en barbarisk tid. Är det inte dags att gå vidare? Bli mer modern i tanken och leva mer jämlikt? Varför ska kvinnor skyla sig och inte män? Tänker man efter så är det helt idiotiskt. I alla fall om man anser att mannen och kvinnan är jämlik.
 
För några dagar sedan satt jag på Starbucks i Bangkok. In kliver en arabisk man. Tätt bakom hans kvinna. Hon bär en slöja som enbart täcker håret. Kvinnan släpar på shoppingpåsar. Jag kollar in de båda. Även den här kvinnan har otroligt mycket smink på sig. Hon luktar rikligt med parfym också. Helt klart en attraktiv muslimsk kvinna, som dessutom valt att förstärka sin kvinnlighet med smink och parfym.
 
Jag får inte ihop det. Hur kan man bära så mycket smink och parfymera sig som troende muslim? Det är inte sminket eller parfymen som stör mig. Det är okonsekvensen. -Välj, för fan. Antingen bär du slöja, följer koranen och lever efter urgamla traditioner skapade av barbariska svin. Eller så tar du av dig slöjan och tar ett yrke där du kan komma att ha auktoritet över män. Allt annat är hyckleri i min bok. 
 
Tänk om min uppfattning av koranen är helt fel? Jaja, då kommer en ursäkt. Jag är döpt katolik. Drar en bikt på söndag i så fall.
 
 
 
 
 
 
Dagen till ära åt jag Halal-Buffé. Vart ska detta sluta?
 
 
 
 
 
Ku Klux Klan är en semi-religiös sekt/klan. Hur funkar den svenska polisuniformen med KKK-huvorna? 
 
Ett problem är att de täcker ansiktet. Kanske kan man klippa av toppen till en strut? Som en stjärngosse.
Jobbigt bara när de ska in i polisbilarna. Eller smyga bakom buskar. Ska det finnas en kvällsvariant som är svart?
 
-Du, jag är en KKK-polis. Min religionsklädsel kräver att jag åker cabriolet. Jag kan dessutom inte springa i för kraftig vind, trots att struten är aero-dynamisk.
 
 
 
*Ja, jag ser. Hur ska man kunna åka öppen bil om man inte kan springa i kraftig vind, tänker du. Tänk vidare.
 
 
 
 

Gin & Tonic

Är det något jag kan, så är det att dricka Gin & Tonic. Gjort det många gånger. Överallt. Är jag inne i en hård träningsperiod switchar jag över till Vodka & Ramlösa. Färre kalorier. Full vill man ju bli ändå.
 
Var ute här i Bangkok för någon kväll sedan. Gick ifrån en klubb till en annan. Låg vägg i vägg. Beställde såklart Gin & Tonic på det andra stället. Ser när bartendern blandar ihop drinken. Han visar mig till och med Gin-flaskan. Knappt 40 spänn för en GT. Bra värde.
 
Jag betalar, rör om, och tar en sipp. - Va fan, det här är inte Gin & Tonic. Smakar skit. Jag tänker. Orkar jag ta en diskussion med barkillen? Kommer han fatta vad jag menar, men framför allt, orkar jag?
 
Jag vinkar till mig barkillen. Står fem pers bakom baren. Säger åt honom att jag inte fått det jag beställt. Han visar mig flaskan och Tonicburken. Vad fan spelar det för roll vilken flaska han visar? Bara för att jag har en läkarrock på mig betyder det inte att jag är en läkare.
 
Vi jiddrar lite till. Får honom att ta ett sugrör och smaka på drinken. Ja, det är en Gin&Tonic säger han. Suck, måste jag ta det här vidare? Jag bestämmer mig för att löpa linan ut. G&T är ju min grej. Ber honom hämta barchefen. Lite till jidder. Visar flaskan igen. Gör en ny drink åt mig. Får samma skit. Ber barchefen smaka. Barchefen är helt säker på att det är en Gin & Tonic. - Men snälla, hur kan man inte känna hur fel det smakar? En så kallad barchef också.
 
Ska jag ge upp och låta dem få rätt? Eller är det så att de verkligen har rätt? Linan ut var det. Jag ber henne hämta klubbchefen. Ganska snabbt kommer en snyggt klädd ryss. Han har en cigg i handen. Kaxig fattning. Till en början något auktoritärt kroppsspråk. -Åh nej, kommer jag bli utdragen bakvägen nu? Jobbigt.
 
-What seems to be the problem? Med en lätt rysk brytning. Jag kommer troligtvis aldrig supa ihjäl mig. Så jag kan kosta på mig att riska min heder för min G&T, resonerar jag. - I appriciate you taking the time to sort this thing out. Börjar jag med. Sen drar jag hela storyn -Igen.
 
Han snackar med baren och intygar att det är Gin & Tonic. Återigen måste jag hävda att det verkligen inte är Gin & Tonic. Vilken fars alltså. Flaskor visas upp igen. Jag får honom att smaka på båda drinkarna som står framför mig. Han själv dricker inte GT, så han vet inte vad de ska smaka. Hur som helst går han på linjen att det är GT jag fått. Under samtalet har han blivit neutral i sin framtoning. Jag kommer överleva. Han frågar mig om jag kan beskriva smaken. Det är svårt såklart. Men någon lakritssmak går igenom, vilket jag också säger till honom.
 
Jag berättar att jag tagit en GT på stället bredvid. Att de verkligen serverar GT. För att få slut på eländet ber han mig vänta. Han är professionell. Rätt man på rätt plats, helt klart. Han går till grannstället och kommer tillbaka med en GT. -Här, ta den här och hoppas du blir nöjd.
 
Jag smakar på drinken och känner omedelbart att det är en riktig GT. Snabbt som ögat ber jag honom smaka på drinken. -This is not the same, säger han till barchefen och spänner ögonen i henne.-Vad är det jag sagt hela tiden tänker jag belåtet.
 
Klubbchefen ber om ursäkt för allt och tackar mig för att jag upplyst dem om missen. Sen händer det saker bakom baren. Ingen där fick beröm. Tvärtom. Klubbchefen kommer tillbaka och berättar att det av någon anledning hamnat lite Sambuca (därav lakritssmaken) i Gin-flaskan/flaskorna. Flaskorna kasseras.
 
Skål.
 
 
 
 
 
 
 En G&T och två fake.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den där boken -Del 3

Jag fortsätter på religionstemat. Bibeln har hamnat bredvid toalettstolen. Ju mer man läser så inser man att sida efter sida är fylld med konstigheter. Vartenda stycke går att ifrågasätta. Personerna som skrev bibeln hade knappast några krav på sig att texterna skulle hålla för en kritisk granskning.
 
Jag har funderat lite. Hur kan kristna blunda för vetenskapliga bevis? Och är det inte omoraliskt av troende att ljuga för sina barn om dessa lögner. Hjärntvättning av egna barn. En massa lögner förs över. Hur kan det vara moraliskt försvarbart?
 
Det var länge sedan Gud utförde något mirakel. Förut skedde det oftare. Är Gud trött, eller vad är det frågan om? Varför var Gud inte mer förutseende med människans utveckling? Det hade varit klockrent ifall Gud kommunicerade med oss via sociala medier. Han är den största narcissist jorden skådat. Vi ska ge offer och tillbe honom. Vore det då inte utmärkt för honom vara mer interaktiv? En Facebook-sida, Twitter och en blogg? Han hade fått otroligt mycket trafik. Reklamintäkterna kunde gå till välgörenhet?
 
Men nej, troende får istället nöja sig med en gammal och ifrågasatt bibeln som måste tolkas hit och dit. Dags att uppdatera nu.
 
Det finns ett par drivande ateister som jag gått igenom på Youtube. Finns många fina debatter att kolla på. Sök på Christopher Hitchens, Sam Harris eller Richard Dawkins. De debatterar mot talesmän för olika religioner. Alla tre debatterar med en beundransvärd lyhördhet och respekt för sina motståndare. Fantastiskt.
 
Christopher Hitchens som gick bort i cancer förra året, menade på, att det är just rädslan för döden som är människans största motiv till att ha gudar. Vidskepligheten i oss gör att många tror på att det går att bota olika former faror med hjälp av en gud.
 
Jag lyckades ta mig igenom intervjuen (7 x 10 min) med Richard Dawkins och Kreationisten Wendy Wright utan att svära högt eller skicka hatmejl. Helt otroligt att Richard Dawkins inte tappar fattningen. Älskar hur Dawkins provocerar Wright genom att dra paralleller mellan Darwinism med högerpolitik. Wendy Wright är ju såklart republikan (kvalificerad gissning) och väldigt högerorienterad. Däremot är hon som Kreationist starkt emot Darwinismen. Blir så njutningsfullt.
 
 
 
 
 
 Richard Dawkins möter en ignorant apa.
 
 
 
 
 
Nu släpper jag religionstemat för ett tag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den där boken -Del 2

Jag kunde inte låta bli. Jag bröt ryggen på bibeln och började läsa. Skapelseberättelsen är plöjd. Jag kan väl inte säga att jag haft så bra koll på innehållet i Skapelseberättelsen tidigare. Ändå har jag haft fördomar och uttalat mig negativt. Nu vet jag vad som står. Helt klart är att jag varit för snäll i min kritik tidigare.
 
Ingen vettig, rationell och logisk människa borde tro på skapelsen. Enligt den är jorden endast 6 000 år gammal. Ta Noahs ark. Bakgrund: Gud är så missnöjd med hela mänskligheten, förutom med Noah. Gud beordrar därför Noah att bygga en båt. Tror måtten var 125 m gånger 35 m. Tre våningar med en dörr i mitten.
 
Noahs uppdrag är att samla ihop en hona och hane ifrån alla världens djurarter, samt ta med sig sin fru och ett antal svägerskor. Han ska sätta på dem. I biblen får man ha flera fruar. Båten ska byggas för att Gud kommer skölja över jorden med en utplånande flod. En flod som ska dränka allt liv. Djur och människor. Hänsynslöst folkmord i stil med Hitler. Och vad fasiken hade djuren gjort? Äh, Gud är ett svin. Ja, det epitetet kan man ge Gud. Han är en kallblodig mördare.
 
Nåväl, hur logist är det att Noah åker över hela jorden och plockar med sig två av varje art? Idag har vi miljontals djurarter. Vem kan helhjärtat säga att man tror på sådan smörja?
 
Gud gillar inte heller bögar. Men varför skapar han bögar och flator? Gud tycker att människan ska ha slavar. Han tar inte avstånd ifrån slavar utan uttalar en positiv inställning till slavar. Hur humant är det? Mänskliga rättigheter skiter Gud i. Han är ju Gud. Inte klockrent föredöme.
 
Och det här med Adam och Eva och Guds kvinnosyn. Eva skapades alltså för att hålla Adam i sällskap. Ifrån Adams revben. Är det möjligt? Och varför ifrån Adams revben? Varför inte ifrån lite stoff precis som allt annat skapats ifrån? Jaha, blir storyn bättre om det var ifrån Adams revben. Okay.
 
Kvinnosynen är horribel. Ingen feminist borde vara kristen. Kvinnan är till för mannen. Har absolut ingen jämlik roll i Skapelsen. Kvinnan är en tillhörighet och är till för att föda, vårda och underhålla mannen. Gud har ett taskigt genustänk.
 
Vi männsiskor är alltså en kopia av Gud. Då Gud skapade Adam först, kan jag bara anta att Gud ska vara en man. Ja, bibeln skrevs av män. Klart Gud är en man. Tror ingen för två tusen år sedan ens skulle kunna fantisera ihop att Gud skulle vara en kvinna. Nä, så jävla vild fantasi hade inte författarna.
 
Människorna i första halvan av Skapelsen lever mellan 700-950 år. Ett jädra rabblande med namn och åldrar. Jag ser fram emot den dagen teistiska (troende) forskare kan presentera skelett av männsikor som är så gamla. Där har Kreationister något att jobba på. 
 
Det finns mycket mer i Skapelsen som är befängt. Men helt klart är att Gud är ett svin av stor rang. Typ som somliga av de kyrkliga ledarna som genom tiderna bränt häxor och begått mängder av andra hemska brott. Allt i Kristus namn. Vart är alla häxor nu?
 
Det är märkligt att så många som 85 % av amerikanerna och 15% av oss svenskar, är förledda av uråldriga myter och vidskeplighet. Hur kan man tro utan bevis? Helt blint dessutom.
 
Sen pratas det mycket om att vi behöver bibeln för moralens skull. Men snälla. Jag är ateist, likt majoriteten av samtliga svenskar och nästan hela Japan för den delen. Tycker jag har en bra moralisk kompass. Japanerna verkar också vara reko. Betyder det att Kristna behöver bibeln för att inte begå brott? Kliar det så mycket i deras syndiga fingrar?
 
Moses har ihjäl nån Egyptier. Gud skiter i det. Han låter det gå. Istället ber Gud Moses leda folket ifrån Egypten. Ja, Egypterna är dumma. Gud är inte konsekvent. Bara konsekvent puckad i sina ord. För bibeln är Guds ord nedskrivet av människan.
 
För tydlighetens skull vill jag påpeka att jag inte gör någon skilland mellan olika religioner. Folk får tro vad de vill. Det märkliga är att man som ateist är man mer tolerant än många troende. Jag ser inget probelm med att folk är muslimer eller mormoner. Visst, jag kan tycka det är knäppt att tro på sån skit. Men min toleransnivå mot olika religioner är bra mycket högre än många troendes.
 
Bryter här och spar till ett till inlägg. Det kommer fler -Om gud vill.
 
 
 
 
 
Korset som kristna bär, är för att Jesus hängdes på ett kors. Om Jesus hade dödats med hjälp av Elektriska stolen, hade kristna då burit en elektrisk stol runt halsen?
 
 
 
 
 

RSS 2.0