Greppa rätt

Jag har som sagt svårt för offentliga handtag. Bor man i en stad så möts man av handtag så snart man lämnar lägenheten. Det börjar med handtaget på porten. Sen dyker de upp överallt. I affären, på jobbet, på gymmet i garaget och så vidare.
 
Handtagen kommer också i olika former och storlekar. Det fick mig att fundera. På modellen större handtag ges en möjlighet att minimiera exponeringen av skit ifall man lyckas hitta den del av handtaget som får minst beröring. - Vart på handtaget greppar folk som mest? Det borde vara mitt på. Kanske mot den övre delen av greppytan. Men då kvarstår frågan om vilken del som får minst kontakt. Det är den delen jag vill åt.
 
Det skulle vara intressant att studera hur och vart folk greppar handtagen. Tar man på ett opopulärt ställe kanske man undviker indirekt kontakt med 90 % av de som använt handtaget. Det skulle i sin tur minska risken för att exponeras för baciller med ungefär samma procentantal.
 
Kan ingen studera detta och återkomma till mig, tack.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dörrhandtag till garaget. Kanske dags för SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium)
att göra lite samhällsnytta och undersöka ett 100-tal handtag?
 
 
 
 

Flyget lockar visst

På vägen hem, på planet, trillade polletten ner. Jag kom på orsaken till en sanning som jag och de flesta köpt utan ifrågasättande. Ofta är saker "som de är". Man tar saken för givet och struntar i att koppla på ens kritiska tänkande eller söka sambandsförklaringar. Jag skiljer mig säkert där från snittet. Men jag orkar inte tänka på varför.
 
De senaste veckorna har det varit mycket homo-prat. Vi har haft Pride. Putins Ryssland har stiftat anti-gay-lagar. Häpnadsväckande. Som grädde på moset spenderade jag ett par dagar i San Fransisco. En stad som bland annat profilerat sig som gayvänligt och har en hög population gays, plus många Kinesättlingar.
 
Då sitter jag där. På planet. Som vanligt lägger man märke till kabinpersonalen. Ganska oundvikligt med tanke på den bristande stimulansen en flygning innebär. Jag ser Stewards. Varför anar man att de ofta är gay? Det är så uppenbart, och en vedertagen sanning.  Så är det bara. Stewards är ofta gay. Fråga vem som helst.
 
Det var då jag kläckte nöten. En nöt jag inte ens plockat upp tidigare -Varför är yrket så populärt bland gaymän? Kan det vara så att flyga världen över är den perfekta täckmanteln för att böga runt i det dolda? Roterande besättning. Nya stewards att lämna rumsnyckeln till på varje långflygning. Det måste ju vara garanti på ligg för en gay-steward. För en annan sanning man köpt är att gaymän ligger runt mer än hetros. Fråga vem som helst.
 
Nu när jag ändå är inne på det här spåret så kom jag att fundera på varför andelen bögar är högre inom frisöryrket än andra yrken. Det kan inte bara vara för att det handlar om yta, mode och utseende. Att bögar gillar de här sakerna i högre utsträckning än hetros är även det en vedertagen sanning. Så är det. Fråga vem som helst.
 
Kan det vara så att en del av lockelsen till att välja frisöryrket är att även gaymän klipper sig?
 
 
 
 
 
 
 
 
Han gillar gröna äpplen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semester och road trip

Jag trodde att jag skulle hitta tid och inspiration för att skriva nu under semestern. Visade sig att det inte blev så. Efter snart tre veckor kommer jag hem till helgen. Så fort jag packat upp väskan och tvättat kommer ett inlägg.
 
 
 
 
 
 
En tuppis direkt efter fallskärmshopp från 4 500 meter. Att gå upp 0630 i Vegas
tar på krafterna.
 
 
 
 

RSS 2.0