Best of 2012

Satt och läste igenom delar av det jag skrev förra året. Kom då på den lysande idén om att sätta ihopp ett inlägg med "the best of " 2012. Även fast jag är ordentligt självkritisk när inläggen väl postas, så övergår känslan oftast till det positiva efter ett tag. Nedan följer ett inlägg från varje månad.
 
Januari
Kanske började mitt intresse för religion eskalera i januari. Det var då jag tänkte till och utvecklade min egna tes om hur allt hänger ihop och att vi själva, helt ensamma, bär ansvaret för våra egna liv.
My take on Karma
 
Februari
I februari vaknade jag upp ett par gånger efter smått sjuka drömmar. 
Drömmar
 
Mars
I mars tog jag mig till söder och fikade. Sen kom upplösningen i min och Conans orättvisa kamp i Rodd. Conan var chanslös från start.
Utflykt till söder
Conan strikes back
 
April
I april fick jag en av årets bättre komplimanger:
-Vad du ser trött ut. Har du gråtit?
 
Jag kan inte påstå att jag fick en energiboost av den kommentaren.
 
Utöver det hade jag en del fina tankar om miljön, våran inbyggda drift till att prestera för det andra könet, vår personliga inställning till att torka sig i baken och mental påverkan. Det var en produktiv månad.
 
April representeras av inlägget: Miljösmart
 
Maj
I maj testade jag mina Jedi-krafter och rasade över hyckeriet kring 1 maj.
SkalmanAl som Jedi
 
Juni
I juni upptckte jag Kiev under fotbolls-EM
Kontraster i Kiev
 
Juli
Kanske min favorit för hela året. Inlägget där SkalmanAl visar fingertopskänsla som detektiv.
En lapp säger så mycket
 
Augusti
Jag dricker Gin & Tonic och jiddrar missnöjt.
Gin & Tonic
 
September
En metrosexuells bekännele.
Metrosexuelisera mera
 
Oktober
SkalmanAl visar sin varma humana sida.
Pay it forward
 
November
Tankar kring UFO-skådningar poppar upp.
UFO
 
December
Mot slutet av året slog jag av på takten. Av en händelse märkte jag nöjt att jag blivit mindfuckad.
Utsatt för lyckad hjärntvätt
 
När jag går igenom inläggen som kämpat sig in på listan så märker jag att inget av min mina inlägg om min kritiska granskning av religion plockats upp. Det har varit ett oerhört kul tema att skriva om. Bitterljuvt. 
Ett inlägg om religion -del 4
 
 
 
 
Sådär, nu lämnar jag 2012 bakom mig.
 
 
 
 

Blicka framåt

Nya året har börjat. Blev inget nyårslöft den här gången heller. Nyårslöften är väl en kul grej, men något onödiga. Jag brukar lyckas och misslyckas med mina löften lika ofta andra dagar på året. Fast det är klart. Nyår är en bra brytpunkt. Definitiv och uppmärksammad. Jag gav ett minilöfte i för sig. Att äta pizza på nyårsdagen. Jag höll löftet. Bra början det.
 
Jag har en känsla av att det nya året kommer bli olikt föregående år. I vanliga fall brukar jag inte lägga så stor vikt vid nya år. Man trallar på med same old, same old. Visst, det låter bra med att säga att: -Det här nya året ska bli si och så. Sker det? Är det inte bara önsketänkande? Fast det är klart. Vissa år sker positiva förändringar. Men av hur många nya år då? Och hade de skett om vi räknade våra dagar och år på ett annat sätt? -Ja.
 
Hur som helst blir 2013 annorlunda. Konkreta skillnader. Om ett par veckor sker en fantastisk förändring i mitt professionella liv. Något jag jobba hårt för i många år. En milstolpe nås. Jag kommer få mer tid till annat. Ja, om jag vill. Det är just det som är så härligt. Att ha möjligheten att välja vad jag ska göra. Kanske ta ett uppdrag? Starta ett projekt? Jobba vidare? Halvtid? Semester? Diversifiera nuvarande bolag? Vara ledig? Åka utomlands och lära mig ett språk? Eller kanske ta ett deltidsjobb på ett café i ett par månader? Öppna ett fik? Trainee på nåt företag jag tycker är intressant?
 
Det är en skön känsla att få friheten samtidigt som man har ett bra business sense. Mer än någonsin finns det nu bara möjligheter. Det kan bli så att det som sker i år, kommer att definera hela mitt kommande liv. Annars får jag en ny chans nästa år.
 
I år ligger allt i mina händer.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vart vill jag?
Bild tagen från hotell-lobbyn i Kangerlussuaq, Grönland okt 2012.
 
 
 

RSS 2.0