Spån på Posten

Att människor är olika, utanför etnicitet och religion, blir så tydligt om man får tillfälle att besöka ett av de få Postkontor som finns kvar. Kassahanteringen är borta. Nu är det oftast in-/ut-lämning. Att stå där i kön och se trötta postanställda arbeta är intressant. Graden av servicenivå - låg. Känslan av att de gillar sitt jobb - låg. Känslan av att de är karriärister - låg. Graden av att effektiviteten går att förbättra - hög.
 
Jag står där i kön, liksom många andra. Två kassor är öppna. Det har tagit stopp. I ena kassan står två anställa som betjänar en tjej. Tjejen är klar med sitt ärende. Hon står kvar och ställer massor av frågor. Tiden går. Inget händer. En tredje anställd kommer fram till kassan och börjar även han prata med tjejen. Jag som står mitten av kön märker att hela kön knorrar över situationen. Det står alltså tre anställda och surrar med en kund som är klar med sitt ärende.
 
Jag blir irriterad. Situationen stör mig. Till slut går jag förbi kön fram till kassan och frågar: -Ursäkta, kan nån av er ta nästa person i kön, tack. En av de i kassan säger att de har två kassor och att den andra är upptagen. Alltså, jag får ett ordentligt "God dag Yxskaftsvar" tillbaka. Pucko. -Ehh, ja, men nån av er kanske kan ta nästa person i kön? Jag går sen tillbaka till min plats.
 
På vägen tillbaka passerar jag en man runt 55 år. Han säger -Bra gubbe. Och nickar till mig. Kön betas av och det blir min tur. Jag sträcker fram den färdigattesterade avi-lappen och legitimation. Kvinnan som servar mig har hela tiden stått i den andra kassan. Hon scannar in lappen och säger: -Det här paketet har redan hämtats ut.
-Men jag fick avin idag. Hur kan det vara möjligt?
 
Hon förklarar återigen att systemet säger att paketet är uthämtat. Jag tänker till. Dagen innan hämtade jag ut ett paket med en avi som kom två dagar tidigare. Jag berättar det för kvinnan. I samma stund kommer jag också på att jag var med om en liknande sak för någon månad sedan. Ett av paketen hade redan hämtats ut på en tidigare avi.
 
Kvinnan säger då att de brukar sända ut två avier med några dagars mellanrum. Jag frågar varför de har den rutinen? Får bara svaret att de brukar göra så. Ingen anledning alltså. Nämen vad informativt. Verkligen. -De brukar göra så. Jag orkade inte förklara för henne om hur jävla puckad den rutinen är. Hon skulle ändå inte fatta i och med hennes tidigare svar.
 
Det betyder alltså:
1) Jag får avi 1.
2) Jag går till posten under deras begränsade öppettider och hämtar ut försändelsen.
3) Jag får en till avi. Eftersom det inte går att se avsändare på försändelsen så är det omöjligt att veta om avin är en dubblett.
4) Jag går till posten igen, under deras begränsade öppettider. Står i kö. Får beskedet att försändelsen redan är uthämtat.
5) -Varför gör ni på detta viset?
6) -Vi brukar göra så.
 
Jag har haft ett par veckor på mig att fundera på deras anledning till två avier med ett par dagars mellanrum. Min slutsats är att de är puckon som stjäl min tid.
 
 
 
 
 
 
 
De är duktiga på att transportera försändelser i alla fall.
 

Grattis igen

Tänk att SkalmanAl redan är två år. Nu har det alltså gått två sedan han föddes den 16e december 2010. Mycket har hänt. Två är är trots allt en lång tid. Det har varit roliga två år. Jag har så många gånger sett fram emot en lugn stund för att skriva. Det har varit roligt och givande. Oftast har jag satt mig utan att egenligen veta vad inlägget ska handla om. Men så snart första orden är skrivna smattrar det oftast på automatskt,
 
Till en början var jag mer trogen SkalmanAls karaktär. Med tiden märkte jag att det är oerhört svårt att mata ut inlägg som inte har med mina dagliga upplevelser att göra. Dagliga saker är inte speciellt intressant för den delen. För lätt. För dummies. Det finns dock en del ämnen kvar som jag skulle vilja skriva om. Men jag har bestämt mig för att hålla dem utanför SkalmanAl. Kan bli för självutlämnande annars. 
 
Första året skrev jag drygt 160 inlägg. Orkar inte räkna årets produktion. Men borde ligga på 130. Det är närmare 300 inlägg på två år. Inte undra på att jag känner mig tömd för tillfället. SkalmanAl får vila ett tag. Ska slå av på tempot. Blir inte inlägg lika ofta. Kanske bara så få som 1-2 inlägg i månaden en period. Fantasin måste få återhämta sig.
 
Ett stort grattis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ska klockorna ringa?

Hörde att Minareten i Bredäng ansökt om att få köra böneutrop. Det verkar bli ett pilotfall. Jag kan inte ens förstå att de inte får avslag direkt. Ett nej borde vara lika självklart som svaret på frågan: -Får jag slå dig i ansiktet? -NEJ.
 
Tänk om man nu ska behöva lyssna på utropen fyra eller fem gånger per dag. Som ateist är det en förolämpning mot mig att behöva utsättas får sådant påhittat skräp. Som tur är bor jag inte i Bredäng. Jag bor i stan. Mellan två kyrkor. På söndagar tvingas jag lyssna på klockspelen. Lika illa det. Även om det endast är en gång per vecka och inte 42 gånger per vecka som i Minaretfallet.
 
Nu kan man kanske tänka: -Det är väl inte så farligt med kyrkklockor eller böneutrop? Eh, jag trodde vi fortfarande hade religionsfrihet i det här landet? Ska man då inte ha möjlighet att få välja om man vill komma i kontakt med påhitt? Varför kan vi inte bara sanera bort all religion som sker utanför hemmet en gång för alla? Det är ett virus som varje dag skadar och dödar.
 
Är man kristen eller muslim så är man också indirekt delaktig till etnisk rensning. Ja, i Guds namn såklart. Jugoslavien är ett nära exempel. Situationen på Västbanken verkar inte vara speciellt harmonisk heller. Exemplen är tröttsamt många. Kristendomens högsta ledare, Påven, föredrar att folk i Afrika får Aids framför kondomer. Det är kristen medmänsklighet.
 

Världens mäktigaste politiker påverkades också av religiös övertygelse och tog beslut därefter. George W Bush förbjöd t ex stamcellsforskning så snart han blev president. Hans tro, kristendomen, anser att stamceller är lika med mänskligt liv. Alltså bebisar i en mage. Så att istället forska på stamceller som i förlängningen kommer att rädda mänskligt liv, förbjöd han det på grund av att en påhittad bibel.

 

Vart kommer själva abortmotståndet ifrån? Det kan ju omöjligt stå något om celler i bibeln. Slavägarna som skrev bibeln visste ju inte ens att det fanns kängurur eller pantrar. Inte heller att ett av väldens mest kristna land, Amerika, existerade som kontinent. De visste inte ens hur vår kropp fungerar. Och dessa män lyssnar troende fortfarande på idag. Skrattretande.

 

I presidentkandidatens Mitt Romneys kyrka, Mormonerna, kunde inte svarta komma till himlen ända fram till 1978. Så innan dess var folk inte lika inför gud. Mitt Romney är/har varit en hardcore Mormon. Av det jag sett av honom så verkar han vara en moralisk och sympatisk person. Tror inte heller att han var speciellt nöjd med kyrkans syn på svarta. Såg en intervju med honom där hans ögon tårades när frågan kom på tal. Låt oss säga att han var lättad. Kan inte varit kul att missionera för kyrkan och tvingas försvara för sig själv och andra, att gud är rasist. Fast Gud ändrade sig 1978? Vilket skämt alltså.

 

Det är synd om religiösa människor som inte får tänka själva. Att de hela tiden måste leva efter uråldriga idéer. Ta det där med homosexualitet. En duktig troende måste ta avstånd och fördöma homosexualitet. En annars moralisk och vettig människa tvingas kanske gå emot sin egen människosyn, bara för att några för tusentals år sedan skrev det i en skrift. Nu förutsätter jag kanske dumt nog att alla har samma värderingar kring människors jämlikhet som jag. Hatar man bögar så är det nog extra skönt att ha kyrkan bakom sig.

 

Så nej, ingen mer religion i det offentliga rummet, vilket böneutrop ändå måste ses som. Sen förstår jag inte heller varför kyrkklockor måste ringa och muslimer måste ropa ut sina böner? Vad är vitsen? Folk har ju klockor idag. Är det mässa kl 11 är det väl bara att ställa klockan och gå dit?

 

Samma sak med böneutropen. Om det är så viktigt med utrop kan väl alla praktiserande muslimer ställa alarmet på mobilen eller kanske fixa en app som kör böneutrop fem gånger per dag? Men nej, religiösa människor måste försöka pracka på sin religion på andra. De vill sprida viruset. Finns det ingen böneutropsapp så borde nån fixa det. Kanske en blivande kassako? Varsågod. Kapitalisera på min idé.

 

 

 

 

 

Det finns bara ett ställe att stoppa skräp (spam) -i papperskorgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mindfucka mera

Tänkte köra en snäll månad från och med idag. 2 december. En bekant står som inspiration. Han vet inte om det. Känslan jag får när jag träffar honom de fåtal gånger jag springer på honom är god. Jag känner mig positiv och glad av att se honom. Det är till trots att han mindfuckat mig.
 
Jag ska berätta om vår relation. Innan jag börjar så vill jag understryka att det är en bra människa jag talar om. Han är vida omtyckt. Första gången vi sågs var kanske för 10 år sedan. Vi bodde i samma område och tränade på samma gym. Det blev att vi snackade en del. Fikade några gånger. Märkte direkt att han bar på en smittsam positiv energi. Jag gillar det.
 
Varje gång vi sågs, om det nu var i matvaruaffären eller i centrumet, öppnade han med smicker. Vanligaste smickret var att kommentera något av mina plagg. Det är såklart trevligt att bli smickrad. Men det var också något jag noterade. För beteendet är inte vanligt. Det går utanför normen. Jag avskrev fort teorin om att han skulle vara bög. Det var inte därför han smickrade.
 
Jag är fortfarande inte helt säker på den bakomliggande anledningen. Om det nu finns en sådan, vilket jag tror eftersom jag är övertygad om att det mesta med människan går att förklara. Det betyder inte att han gör ett aktivt val. Men ett val är det, och val gör man på någon nivå då det resulterar i en reaktion.
 
Får knappt en vecka sedan hamnade vi i en debatt på facebook. Han skrev ett inlägg om sitt missnöje med Skolverkets förbud mot religiös påverkan. Jag kände att jag inte kunde låta de osanna delarna i hans inlägg bero. Så jag informerade om vad beslutet verkligen innebär. Därefter utlöstes en följetong av svar och argumentation från båda parter. Jag skippar detaljerna kring inläggen. Nivån var vänlig fast vi säkert båda kände ett visst missnöje med att inte "nå" den andra.
 
Det var nu polletten trillade ner. Min tes kan vara känslig. Men låt mig säga såhär. Om man har en gudstro i Sverige där 85 % av befolkningen inte är troende, så kan en långsiktig positiv framtoning ha en positiv effekt om hur andra ser på medlemmarna och samfundet. Kanske är det just vetskapen om detta som ligger bakom många kristnas framtoning? Nu säger jag inte att så är fallet med honom. Men det kan vara en faktor.
 
Hur som helst. Jag kände mig spelad. Manipulation behöver inte alltid vara negativ. I det här fallet är det frågan om en positiv suggesion. Han har jobbat långsiktigt. Sedan vårt första möte har han stärkt den positiva känslan jag har för honom. Min känsla är nu betingad. Dvs, när jag ser honom blir jag glad. Min hjärna vet att han kommer boosta min självkänsla, vilket bara det utlöser en positiv känsla. Han är triggern. Jag är mindfuckad.
 
Av den här anledningen har jag nu bestämt att jag också ska börja påverka folk. Inte i den omfattningen som han. Det har jag inte i mig. Inte än. Det kräver för mycket energi till en början om man ska ge komplimanger till höger och vänster.
 
Däremot ska jag från och med idag, 2 december, ge minst en komplimang per dag. Det måste vara en ärlig komplimang. Helst till folk jag inte känner så bra. Kanske nån på gymmet, nån i affären, nån på krogen, nån på fiket eller till nån bekant. Dagens komplimang gick till ett kaffébidräde. Sa att hon såg ut att jobba hårt då hon rusade fram med disk.
 
Undrar vad det blir i morgon, eller kommer det fler komplimanger idag?
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0