Varför är religion okay?

Varför tror så många människor att religion är något bra och positivt? De flesta har grundinställningen att religioner är harmlösa och att alla ska få utöva sin religion i privata rum. Det verkar vara en självklar inställning. Är det dags att tänka om, eller ska det vara så? 
 
Själva anledningen till att folk är positivt inställda och accepterar religion, är århundraden med hjärntvätt. Så enkelt är det - Det handlar om hjärntvätt och inget annat. Religion har lyfts fram som något positivt i litteratur, film, musik och i undervisning. Det är klart att man folk har svårt att värja sig för indoktrineringen. Resultatet är av vi skapat en positiv bild - per default. 
 
Vi alla är lurade. För om man verkligen tänker på vad religioner såsom Kristendomen och Islam säger, så är det vidriga saker. Nu är kristendomen visserligen reformerad och utövas oftast på ett vis som inte strider mot lagstiftning och jämlikhet osv. Islam däremot, det är andra grejer det.
 
Är det på grund av hjärntvätt som så få aktivt tar avstånd från Islam och vad som sker i Islams namn? Det är inte bara terrordåd jag tänker på, utan det dagliga förtrycket som exempelvis Judar utsätts för av Islamtroende både i Sverige och andra länder. När nazister gapar åt Judar så tar hela världen avstånd. Förutom muslimerna då. Men när Judar trakasseras av muslimer, så ser PK-Sverige åt ett annat håll.
 
Tidigare tänkte jag att folk var mindre begåvade som inte förstod kopplingarna mellan religion, förtryck, ojämlikhet, terror och annat agerande. Det är solklara kopplingar. Game, set and match. Men nu förstår jag att folk inte rår för det - för folk är hjärntvättade i tron med att religion i grund och botten är något bra.
 
Det ligger i tiden att säga att det inte är religionen det är fel på - utan utövarna. Det är ett av de mest korkade, rasistiska och nedlåtande man kan säga om religiösa enligt mig. Menar folk att just araber är mer våldsbenägna i sin natur än etniska svenskar? Vilken rasistisk idioti alltså.
 
När ska folk förstå att det är relgioner som får bra människor att begå sjuka handlingar?
 
Så varför är religion okay?
 
 
 
 
 Det sägs att Einstain var smart...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0