Yttrandefrihet och universum

Tänk dig att vi har miljarder med stjärnor och ännu flera planeter i vår galax. Tänk sedan att vi har miljarder efter miljarde med galaxer i vårt universum. Det är ogreppbart stort.
 
Tänk sedan att universum är 14 miljarder år gammalt och vår planet är ca 4,5 miljarder år. Man brukar säga att människan föddes för i ca 250 000 år sedan, och att vi började bli bofasta för omkring 12 000 år sedan. Det var då vi blev jordbrukare och behövde stanna på samma plats.
 
Vi lever alltså i för oss ett ofattbart gammalt universum. I det stora hela är vi totalt betydelselösa. Ja, vi är totalt betydelselösa i det lilla också. Det vi kan påverka är vår planet. Kanske kan vi i framtiden även resa till ytterkanten av vårt solsystem. Men bortom den gränsen, är vi totalt betydelselösa.
 
Det är med bakgrund av just vetskapen av detta, som får mig att förundras över att folk runt om i världen tror att allt det här, alla galaxer med dess stjärnor och planter, skapades enbart för oss. Utöver det så tror folk att vissa gudar (beroende på tro) väntade med att ge sig till känna till för ca 2 000 år sedan. Dessutom enbart till en människa. Det är puckat.
 
Inte nog med det. Folk lever fortfarande efter regler som någon hittade på i en barbarisk tid i mellanöstern. Det är dessutom regler som bryter mot all rimlighet i hur man bör behandla andra människor.
 
För en Islam-troende är det alltså mer allvarligt att rita en teckning på deras profet, än att avrätta en kvinna som varit otrogen. Och det här stöder vi i västvärlden indirekt, då vi accepterar en av de sjukaste ideologierna som människan någonsin skådat.
 
Slutsats
* Svenskar som accpeterar ideologier som bryter mot våra mänskliga rättighter och vår yttrandefrihet är ute och cyklar med sin logik och sin politiska korrekthet. Vakna och börja använd hjärnan.
 
 
Jag avslutar med några rader som fint knyter an till inlägget. Texten är hämtad från en låt (Brothers in arms).
 
There's so many different worlds
So many different suns
And we have just one world
But we live in different ones
 
 
 
 
 
 
Det här är en bild av massor av kluster med galaxer. Varje prick innehåller miljardtals med stjärnor. Är det inte märkligt att folk fortfarande tror att en gud skapade allt detta för oss och att vi skulle vara speciella?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0